torsdag 19 januari 2012

Groddeligrodd



Torsdagsmys med Elle och kycklingsallad med nygroddade groddar.

Kycklingsallad

salladsblad
gurka
gul paprika
avocado
groddar
granatäppel
stekt kykling i grillpanna
cashewnötter

avocadoolja
balsamvinäger
kryddor



Detta är vägen dit.. Mammas gamla "groddmaskin" från typ 70-talet.

Dag 1 lägger man alfalfafröna och mungbönorna i var sin skål med vatten över natten.

Dag 2 på morgonen lägger man över fröna/bönorna i en groddställning (går bra med en glasburk också) och täcker över med en kökshandduk.

Dag 2-3 sköljer man fröna/bönorna ca 3 gånger per dag. Mina brukar grodda sig ganska fort, typ efter 2 dagar.

Sen är det bara att skörda. Jag brukar använda groddarna i sallader, på smörgås/knäckebröd med avocado eller i en wok.


Munggroddar.


Alfalfagroddar.



Färdigt. Och lätt som en plätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar